Steeds meer mensen kiezen online dating om een partner te vinden (35%* van alle mannen en vrouwen heeft al eens online naar een partner gezocht), toch toont het onderzoek aan, dat meer dan 50% van de online daters anderen niet graag vertellen dat ze via een online dating site op zoek zijn naar een relatie. 32% vertelt het alleen aan familie en slechts 18% is bereid om het iedereen te vertellen.

Zal ik mijn vrienden vertellen dat ik lid ben van een dating website?

Een klant schreef: “Ik heb voor mezelf gehouden dat ik lid ben, omdat ik niet wil dat mensen er grappen over maken. Ik heb veel vrienden en ik ga vaak uit, maar heb de ware nog niet kunnen vinden. Ik maak graag afspraken met nieuwe vrouwen via de site, maar wanneer ik mijn vrienden erover vertel, doe ik net of ik hen ergens anders heb ontmoet. Ze maken nu al grappen over mijn gebrek aan succes bij vrouwen. Als ik zou vertellen dat ik lid ben van een datingsite, houden ze er helemaal nooit meer over op…”

Benaderen alleen singles met een probleem een datingsite?

“Absoluut niet! Ruim 50% van de leden op een dating website is niet langer dan 2 jaar single. Het merendeel van de leden zijn werkende professionals met drukke sociale levens. Veel leden willen met nieuwe mensen in contact komen en hun kans vergroten om een partner te vinden. Mensen horen hoe effectief en succesvol is met het matchen van singles. Ze realiseren zich dat de site hen kan helpen met het vermijden van fouten en het vinden van de juiste partner voor een langdurige relatie. Dankzij de persoonlijkheidstest worden singles geholpen om te constitueren wat ze willen en introduceert hen vervolgens bij mensen die bij hen passen. Het is heel rechttoe rechtaan, het is snel en het werkt“.

Datingsites: een belangrijke stap in de zoektocht naar een partner

Het is nu een feit dat internet een belangrijke deel uitmaakt van het sociale terrein. In 10 jaar tijd zijn datingsites uitgegroeid tot meer dan alleen een weg naar de liefde. Het is nu een verplichte activiteit in de zoektocht naar liefde. Inmiddels is men zover dat niemand meer problemen zou moeten hebben om vrienden te vertellen dat ze online daten. Mensen van alle leeftijden en uit alle lagen van de bevolking komen tot het besef dat online dating werkt:

  • De meeste mensen denken dat het werkt: 74% van de ondervraagden denkt dat het mogelijk is om verliefd te worden door simpelweg berichten via internet te versturen.
  • Het succes van internet wordt wereldwijd erkend: 47% van de leden op datingsites kent ten minste één paar dat elkaar heeft ontmoet via internet.
  • Ook ouderen daten online: het percentage leden van 55 jaar en ouder is in de afgelopen zes jaar meer dan verdubbeld.

Over het onderzoek: het onderzoek werd online uitgevoerd onder 14.500 leden in 18 landen.

Wil jij ook daten? Flirt.nl is de online dating website

juli 24, 2019 Gratis Erotiek - Alles over erotiek, sex en nog veel meer... Gratis Sexdate